LOADING...
Joomla Weboldal Készítés Egyedi dizájn, keresőbarát kialakítás
06 Júl

A Google újabb hatrébbsorolása

A Google ismét elkezdte hátrébb sorolni a weboldalakat. Ennek oka a nem biztonságos-nak ítélés.

Mit jelent ez?

 

A webhelyekkel, szerverekkel történő kommunikáció, illetve adatcsere titkosításának leghatékonyabb módja az SSL(Secure Socket Layer) technológia és az ehhez szükséges tanúsítványok használata, amelynek meglétét az adott weboldal állapotsorában megjelenő zárt lakat ikonja, illetve az URL címben található http:// előtag helyett szereplő https:// előtag jelzi.

Példa a nem biztonságos domain névre:

Példa a biztonságos domain névre:

A google hivatalos álláspontja:

A biztonság elsődleges fontosságú a Google számára. Nagyon sokat fektetünk be annak biztosításába, hogy szolgáltatásaink alapértelmezés szerint az iparág vezető biztonsági szolgáltatásait használják, például az erős HTTPS titkosítást. Ez azt jelenti, hogy például a Search, a Gmail és a Drive alkalmazásokat használó személyek automatikusan biztonságos kapcsolatot létesítenek a Google-lal. A saját dolgain túl az internet biztonságosabbá tételére is törekszünk. Ennek nagy része biztosítja, hogy a Google-tól érkező webhelyek biztonságosak legyenek. Például olyan erőforrásokat hoztunk létre, amelyek segítségével a webmesterek megakadályozhatják és kijavíthatják a webhelyükön található biztonsági sérelmeket.

Ezen okok miatt az elmúlt néhány hónapban teszteket hajtottunk végre, figyelembe véve, hogy a webhelyek biztonságos, titkosított kapcsolatokat használnak-e, jelzésként a keresési rangsorolási algoritmusainkban. Pozitív eredményeket láttunk, ezért a HTTPS-t rangsoroló jelként kezdjük használni. 

Mit jelent ez?

Ha weboldalunk nincs ssl tanúsítvánnyal ellátva akkor a google elkezdi weboldalunkat hátra sorolni egészen addig amíg nem látjuk el biztonsági tanúsítvánnyal.

{jcomments on}