Frissítés

Ismételten látjuk, hogy a webhelyek fertőzöttek vagy megpróbálták feltörni, amikor a fontos biztonsági frissítéseket nem veszik komolyan. A legtöbb szoftverfrissítés a megszüntetett biztonsági sérülés miatt jön létre. Az új verzióra való frissítés megőrzi webhelyét olyan biztonsági rések miatt, amelyek nagy valószínűséggel érintik webhelyét.

Ha a blogunkon keresztül keres, akkor számos hozzászólást láthat a webhelyek sebezhetőségéről szóló közzétételekről .

Ha ezek a biztonsági rések nem alkalmaznak frissítéseket, webhelyén továbbra is fennáll a többféle rosszindulatú program veszélyének lehetősége. A frissítések nem arra szolgálnak, hogy életedet nehezebbé tegyük, bár ez így is tűnhet. A frissítések tetejénél fogva sok stresszt és időt takaríthat meg a jövőben, amikor a hackerek úgy döntenek, hogy kihasználják új webhelyük sebezhetőségét.

Kis webhelyek támadási célként

A szoftveres biztonsági rések és a hozzáférés-vezérlés a kicsi webhelyeket nagy célpontnak tekinti a hacker szemében .

Legfrissebb feltört webhelyeink trendjelentései azt mutatják, hogy az elavult szoftverek drámai módon befolyásolják a webhely feltörésének esélyeit. Annak ellenére, hogy a 2016. negyedik negyedévtől 2017- ig terjedő évekig csökkent az elavult helyek száma, az még mindig túlságosan elterjedt.

Mit kell frissíteni?

Íme néhány példa arra, hogy mit kell frissíteni:

  • Tartalomkezelő rendszerek
  • Plugin
  • Témák,Sablonok
  • Bővítmények
  • szerver

Most beszéljünk mindegyikről külön-külön.

1- Tartalomkezelő rendszerek

Ez magában foglalja a WordPress , a Magento , a Joomla , a Drupal és minden olyan platformot, amelyet a webhely felépítéséhez használhat.

Hackelt weboldalunk jelentése azt mutatja, hogy a WordPress a legtöbbet támadott rendszer (a 2017-ben összes webhely 83% -ánál). Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a WordPress többé-kevésbé biztonságos, mint a többi CMS platform, csak figyelni kell az állandó frissítéseket.