Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 2.lecke a takarítás

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 2.lecke a takarítás

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 2.lecke a takarítás

Mielőtt elkezdenénk a Joomla 3-ra történő átállást, fontos, hogy  takarítsa ki a meglévő webhelyét. Ehhez jelentkezzen be az admin felületre, és  eltávolítjuk az összes, a múltban létrehozott, törölt cikket és menüelemet. Végtére is, ha töröljük őket, tényleg nem kell őket áthelyezni az új weboldalunkra. Kezdjük a cikkekkel. Lépjen a Tartalom menübe, és válassza a Cikkszemetet. Itt láthatja az összes olyan cikket, amely a múltban már töröltünk és ment a szemetesbe. Most véglegesen törölni kell őket a honlapunkról. Ha kiválasztja a jelölőnégyzetet a tetején, itt láthatja, hogy az összes cikk kiválasztásra kerül. Ezután kattintson a jobb felső sarokban lévő Törlés ikonra. A rendszer kéri, hogy erősítse meg, hogy véglegesen törölni kívánja az elemeket.

Most az elemeket törölték. Ugyanezt kell tennünk minden törölt menüpont esetében is. Menjen a Menük linkre, hogy kiválassza a Menü Kuka menüpontot. Természetesen előfordulhat, hogy nem talál menüt a kukában, de ha mégis, akkor válasszuk ki őket azáltal, hogy rákattintunk a tetején lévő dobozra, majd kattintsunk a Törlés ikonra, és erősítsük meg, hogy valóban véglegesen akarjuk törölni az összes menüelemet. A migráció előkészítésének következő lépése, hogy jegyezze fel a további bővítményeket, amelyeket hozzáadtunk a webhelyünkhöz, amelyek nem a Joomla központi telepítésével lettek telepítve. Ha meg szeretné tekinteni őket, menjen a Bővítmények menübe, és válassza a Telepítés / Eltávolítás parancsot. Ezen az oldalon különböző lehetőségeket láthatunk. Ha ezen a képernyőn a Komponensek elemet választja, láthatjuk az összes olyan összetevőt, amelyet a Joomla webhelyünkön telepítettünk.

Ez mind a komponensek, amik a Joomla-val együtt kerültek az oldalra, és minden további, amit hozzáadtunk. A lista alján különböző összetevők láthatók, amelyek szürkén vannak. Ezeket figyelmen kívül hagyhatjuk, ők a Joomla részei. Itt láthatunk hetet, amelyek nem szürkültek ki. Némelyik része a Joomla-nak, ezek közül néhány pedig addon. Láthatjuk, hogy ha a szerző oszlopába megyünk. Ha azt mondja, a Joomla Project része a Joomla-nak, és ezt figyelmen kívül hagyhatjuk. Azok, akiknek más szerzői nevük van, hozzáadva. Ezen a ponton fontos, hogy egy tollat ​​és egy darab papírt vegyen fel, és jegyezze fel a nevüket. Sok esetben telepítettem Akeeba-t, amelyet a biztonsági mentések készítésére használnak, a JCE, amely egy WYSIWYG helyettesítő szerkesztő, és az Xmap a webhelytérképek létrehozásához. Miután feljegyezte ezeket a három kiterjesztést, természetesen lehet, hogy több, vagy lehet, hogy nincs, menjen a modulokba, és ismételje meg ugyanazt a folyamatot. Ismét keresse meg azokat a modulokat, amelyeknek nincs a szerzője a Joomla Project.

Végül meg kell nézni a sablont. Itt láthatjuk a webhelyen telepített sablonok listáját. Ebben az esetben azok, amelyek szürkén vannak, azok, amelyeket ténylegesen használnak a webhelyén. Ezek azok, amelyeket meg kell nézni. . Most, hogy feljegyezte a Joomla telepítéshez hozzáadott komponenseket, modulokat, bővítményeket és sablonokat, megtudhatja, hogy van-e elérhető Joomla 3 verziója. Ezt úgy is elvégezheti, ha a szerzők saját webhelyeit keresi, vagy eljuthat a Joomla Extensions könyvtárba. A Joomla Extensions Directory a http://extensions.joomla.org címen található. Itt a keresőmezőben keresheti a használt bővítményt. Tehát most megtisztítottuk a webhelyünket, eltávolítottuk a szemetet, és feljegyeztük az összes olyan oldalt, amelyet telepítettünk a webhelyünkre. Most már készen állunk a webhelyünk frissítésének következő szakaszára. .

Mennyire volt hasznos ez a cikk számodra?

Kérlek küldj egy visszajelzést ami fontos számomra, hogy javíthassak ha nem megfelelő az információ. Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet