Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 4. lecke a joomla 3 beállítása

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 4. lecke a joomla 3 beállítása

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 4. lecke a joomla 3 beállítása

A Joomla webhelyének Joomla 3-ra történő átállításának következő lépése a Joomla 3 tiszta példányának telepítése a web hosting-fiókjában. Hogy ez hogyan fog változni a fogadótól a gazdagépig? A Siteground-ot használom, így belépek a kezelőpaneljükbe. Amint ezt megtettem, menj a Saját fiókok részre, majd menj a cPanel-hez. Még akkor is, ha nem a Siteground-on található, sok gazdagép kínál ilyen vezérlőpanelt. Ha lefelé görget, megjelenik egy link a Joomla telepítéséhez, vagy talán van linkje a Site Software-hez vagy valami Softaculous nevű linkhez. Ezek bármelyikével telepítheti a Joomla-t a webtárhelyére.

Itt láthatjuk, hogy ez csak egy gyors link a Joomla Softaculous telepítőjéhez. Ha kiválasztja a telepítést, az első dolog, amit látni fog, egy olyan kérdés, amely megkérdezi, hogy melyik verziót szeretné telepíteni. Nyilvánvalóan szeretnénk telepíteni a Joomla 3-at. Ezután megkérdezzük a tartományt, amely ugyanaz, mint amit jelenleg használunk, és ez a fontos szakasz, amit KELL telepítenünk a tiszta Joomla 3 verzióját egy alkönyvtárba. Nem akarjuk telepíteni a meglévő webhelyünk helyett, mert ez megszakítja. Telepítem azt egy “új” alkönyvtárba. Szükségünk van egy új adatbázisra, és ez a telepítő javasolta az Ön számára, hogy csak így hagyhassa. Valószínűleg módosítani kell a webhely nevét és a helyszín leírását, de el fogjuk hagyni őket, ahogyan vannak, és ezt a folyamat későbbi szakaszában fogjuk kezelni. Végül az adatbázis-beállítások alatt van egy szakasz, amely az Import Sample Data (Importálandó mintaadatok) elnevezésű fejezetet tartalmazza. Ellenkező esetben a migrációs folyamat nem lesz sikeres.

Végül létre kell hoznunk egy Admin felhasználónevet és jelszót. A Softaculous telepítő azt javasolta, de ezt megváltoztatom másra. Győződjön meg róla, hogy az e-mail címét saját e-mail címére állította be. Ha mindezt megtette, kattintson a Telepítés gombra. A Softaculous telepítő most ellenőrzi, hogy mindent helyesen csinált-e, majd a kiválasztott mappába telepíti a Joomla 3 tiszta verzióját. Miután ez megtörtént, két linkünk van az új oldal elejére és az adminisztrátorra. Most megyek a frontendre, és láthatjuk, hogy ez egy tiszta Joomla telepítés. Ha a / adminisztrátorhoz megyek, és bejelentkezem az általunk létrehozott felhasználónévvel és jelszóval, láthatjuk az új Joomla 3 vezérlőpultot. Ez nagyon különbözik attól, amit a Joomla 1.5-hez szoktál használni, de ne aggódj, hogy miután befejeztük az egyik webhelyről a másikra történő átállást, megtekinthetjük Joomla 3 képzési kurzusunkat, hogy megismerkedjünk az új felületsel .

Mennyire volt hasznos ez a cikk számodra?

Kérlek küldj egy visszajelzést ami fontos számomra, hogy javíthassak ha nem megfelelő az információ. Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet