Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 7. lecke Tisztítás

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 7. lecke Tisztítás

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 7. lecke Tisztítás

A költöztetési folyamat az összes tartalmat, menüket és moduljainkat át másolt új Joomla 3 webhelyünkre. Van néhány dolog, amit tennünk kell, mielőtt folytatnánk. A keresőmotorok számára nagyon fontos, hogy az új webhelyünkön pontosan ugyanaz legyen a helynév és a MetaData, mint a régi webhelyünkön. Ehhez menjen a régi Joomla 1.5 webhelyének adminisztrátorához. Menjen a Webhely menübe, és kattintson a Globális konfiguráció gombra. Itt láthatja a Webhely nevét és a Meta Leírás és a Meta Kulcsszavak alatt, amelyeket át szeretnénk másolni az új webhelyünkre.

Tehát egy külön lapon keresse fel az új webhelyet. Válassza ki a Rendszer és a Globális konfiguráció lehetőséget. Most, hogy mindkét globális konfiguráció nyitva van, térjen vissza az eredeti webhelyére, jelölje ki a teljes webhelynevet és másolja azt. Visszatérés az új webhelyre és beillesztése. Ugyanezt kell tennünk a Meta leírásnál. Válassza ki, másolja és illessze be. És ismét a Kulcsszavakért. Most, hogy az új webhely helyes neve, meta leírása és meta kulcsszava van, menthetjük és bezárhatjuk és folytathatjuk. Lépjen a Menük ikonra, és válassza ki azt a menüt, amely mellett a Home ikon van.

Ebben a példában csak egy menü van, de lehet, hogy több. Tehát győződjön meg róla, hogy az ikont választja ki. Mint látható, az összes menüpont átkerült, de az Otthoni ikon az alján található. Ezt a tetejére kell mozgatnunk. Ehhez kattintson a két kék nyílra, hogy rendezze ezt az oszlopot. Most, hogy megtette, görgessen lefelé, amíg el nem éri a Kezdőlap menüpontot. Vigye az egeret a három pont fölé, és látni fogja, hogy a kurzor keresztre vált. Kattintson és húzza az első helyre. Láthatjuk, hogy az otthon most a tetején van. Tehát ez a következő szakasz befejeződött.

A tisztítás következő része az, hogy a felhasználókhoz menjen. Válassza a Felhasználók lehetőséget, majd a Felhasználókezelőt, és látni fogja a webhely összes felhasználóját. A régi webhelyéről származóakat átadták a régi felhasználónak a Super User-on keresztül. Az új webhelyről származó Super felhasználó, az, akit mostanában bejelentkezett, le van tiltva. Ez nem része semmilyen felhasználói csoportnak. Törölnünk kell ezt a felhasználót. Ehhez először ki kell jelentkeznünk. Tehát menj a jobb felső sarokba, és kattints a Kilépés gombra.

Most be kell jelentkeznünk az eredeti Joomla 1.5 weboldalunk felhasználónevével és jelszavával. Most lépjen a Felhasználók menübe, és válassza ki a Felhasználókezelőt. Láthatjuk a felhasználót felhasználói csoport nélkül. Ez az, amit az új Joomla 3 webhely telepítése során hoztunk létre, és már nem kell. Válassza ki ezt a felhasználót, és kattintson a Törlés gombra. Most biztonsági okokból a legjobb, ha nincs felhasználónk Admin felhasználónevével.

A régi Joomla 1.5 weboldalunkon, ami nem volt könnyű, de most sokkal könnyebb. Tehát válasszuk ki a felhasználót, és módosítsuk a bejelentkezési nevet. Amíg mi itt vagyunk, adjunk neki jobb valódi nevet is. Kattintson a Mentés és bezárás gombra. Ezen a ponton majdnem készen állunk. A tartalmat áttelepítettük, rögzítettük a menüt és a felhasználókat, de most át kell másolnunk a régi webhelyünkről készített összes képet az új webhelyünkre.

A legjobb módja annak, hogy a Fájlkezelőt használja a vezérlőpulton. Így bejelentkezem a Vezérlőpultra, és megyek a Saját fiókok menüpontra, és válasszuk ki a cPanel linket, majd görgessünk lefelé, amíg meg nem találom a Fájlkezelőt. Most láthatjuk a tárhely fiókjában található összes fájlt és mappát. Minden itt van a régi Joomla 1.5 webhelyemre, és itt látható az új mappa, amely tartalmazza az új webhelyemet. Ha a bal oldali fát használom, akkor a public_html-ben vagyunk, így ha a pluszra kattintok, akkor kibővül, és pontosan láthatjuk, hol vagyunk. Most a régi webhelyünkben a képeket ebben a mappában tárolták, a történeteket.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy átmásoljuk ezt az egész történetmappát, és nem törjük meg az utakat, vissza kell térni a képekre, majd a jobb oldalon kattintson a mappa ikonjára a történetek mellett. Miután kiválasztotta, kattintson a Másolás szóra, és írja be az új útvonalat, amelyet másolni szeretne. Mivel új webhelyünket az új nevű mappába telepítettük, az új szót kell beillesztenünk, majd a / ott.

Most nyomja meg a Fájlok másolása gombot. Ez eltarthat egy kicsit, amíg ez megtörténik, attól függően, hogy milyen nagy a mappa. Ha most lefelé görgetünk, és kiválasztom az “új” mappát, láthatjuk az új Joomla weblapunkat. Itt vannak a képeink, amelyek ha duplán kattintok, megnyílik. Új történetek mappa van, amelyre duplán kattintva láthatjuk, hogy az összes kép át lett másolva. Most már készen állunk arra, hogy továbblépjünk a következő videóra, ahol telepítjük a sablont, és keressük oldalunkon, hogy hogyan szeretnénk.

Mennyire volt hasznos ez a cikk számodra?

Kérlek küldj egy visszajelzést ami fontos számomra, hogy javíthassak ha nem megfelelő az információ. Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet