Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 8. lecke A sablon

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 8. lecke A sablon

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 8. lecke A sablon

A sablon telepítéséhez menjen a / adminisztrátorhoz, válassza az Extensions és Extension Manager elemeket. Itt válassza ki a Fájl kiválasztása lehetőséget, és navigáljon a számítógépre, ahol mentette az új sablont. Ez általában egy zip fájl. Válassza ki, majd kattintson a Megnyitás és feltöltés és telepítés gombra. A sablon sikeresen telepítve van, de a webhelye még nem használja.

Ha szeretné megmondani a Joomla 3 webhelyének, hogy használja ezt az új sablont, lépjen a Bővítmények, Sablonkezelő elemre. Itt láthatjuk az összes sablont a webhelyünkön, és itt van az, amit most telepített. Jelölje ki ezt, majd kattintson az Alapértelmezés gombra. A webhely alapértelmezett stílusának beállítása után térjen vissza webhelye lapjára, és frissítse az oldalt. Már látható, hogy a sablon ott van, de nincsenek modulok.

Ez nagyon gyakori, mert minden sablon különböző neveket használ a pozíciókhoz, ahol a modulokat helyezte el. Kétféleképpen lehet megtudni, hogy hol kell ki a modulokat. Megkereshetjük a / adminisztrátort, és kattintsunk a Sablonokra, majd válasszuk az Opciók lehetőséget, és állítsuk be az Előnézet modul pozícióját Engedélyezve. Mentés és bezárás. Most, ha lefelé görgetünk, hogy megtaláljuk az általunk használt sablont, akkor van egy hivatkozás, amelyet az Előnézet. Amelyre ha rákattint, megnyitja a webhelyét egy új ablakban, ahol kiemeli a jelölőnégyzeteket, jelezve, hogy hol vannak a pozíciók és milyen nevük van.

Számos sablon azonban olyan dokumentációt is tartalmaz, amely könnyebben használható. Ez a sablon saját dokumentációval rendelkezik, és itt látom az összes olyan pozíciót, amelyet a sablonon használunk szép elrendezésben.

Menjünk vissza a honlapunkra, és menjünk a Module Manager-hez. Ezt a Bővítmények, Modulkezelő alatt találja. Itt láthatjuk a honlapunkon található összes modult, és mindegyikük átkerült a Joomla 1.5 webhelyünkről. De ahogy elmagyaráztam, a pozíciónevek különbözőek. Szóval most be kell mennem minden egyes modulba, és be kell állítanom, hogy a helyes pozíció legyen. Az első, amit én fogok csinálni, ez itt az a főmenü.

A kiválasztáshoz kattintson a megnyitáshoz. Itt van, ahol beállítottam a pozíciót.  Ha rákattintunk a legördülő listára, akkor az összes sablonhoz tartozó összes pozíciót át tudjuk görgetni.

Mennyire volt hasznos ez a cikk számodra?

Kérlek küldj egy visszajelzést ami fontos számomra, hogy javíthassak ha nem megfelelő az információ. Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet