Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 9. lecke Bővítmények

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 9. lecke Bővítmények

Joomla 1.5 frissítése Joomla 3.9.3 verzióra – 9. lecke Bővítmények

Korábban feljegyeztük a Joomla 1.5 webhelyünkhöz hozzáadott összes bővítményt. Az új Joomla 3 webhelyünk újratelepítése vagy helyettesítése szükséges. Ezek közül kettő volt JCE és Akeeba Backup. Azonban néhány további bővítményt telepítettünk az előző webhelyünkre. Az első az egyszerű képgaléria volt (simple image gallery). Ha a http://extensions.joomla.org webhelyen a Joomla Extensions könyvtárba megyünk, itt kereshetjük.

Itt van, és láthatjuk, hogy elérhető a Joomla 3 számára. Ha követi a linket, és válassza a Letöltés és a Letöltés, majd töltse le a Joomla 3 verziót a számítógépre. A letöltés után visszatér a webhelyére / adminisztrátorára és telepíti azt. Ehhez menjen az Extensions, Extension Manager alkalmazásra, és válassza ki azt a fájlt, amelyet a számítógépünkre töltöttünk le.

Kattintson a Megnyitás és feltöltés és telepítés gombra. Miután a plugin sikeresen telepítve van, a képernyőn megjelenik egy readme. Ez azt jelenti, hogy menjen a Plugin Manager-re és válassza ki a plugint, és győződjön meg róla, hogy engedélyezve van. Ha most mentem és bezárom, a webhelyemre kattintva kattinthatok a webhely nevére a bal felső sarokban. És el tudok menni a weboldalamra, amely a galériát használja, és ellenőrizze, hogy megfelelően működik-e. Esetemben a bővítményt a portfólióoldalon használták.

Láthatjuk, hogy a Portfólió oldalon a képgaléria megfelelően működik, mint korábban. Az utolsó webhelyemben az utolsó frissítésem, amelyet nem telepítettem az új oldalamon, egy mmslideshow nevű modul volt.

Ismét térjen vissza a Joomla Extensions Directoryhoz és végezzen keresést. Ezúttal láthatjuk, hogy nem találtak eredményt, ezért alternatívát kell találnom. Ha inkább diavetítést keresek, akkor látni fogod, hogy rengeteg modulom van, amelyek közül választhatok, amelyek diavetítés funkciókat biztosítanak. Már választottam egy nevű reslider-et, és ezt most telepítem. Ehhez térjen vissza a / adminisztrátorhoz, és lépjen az Extensions és Extension Manager. Válassza ki a letöltött fájlt: Megnyitás, Feltöltés és telepítés.

A modul már telepítve van, és el kell mennem és konfigurálnom kell. Menjen az Extensions, a Module Manager elemre, és a csúszkát itt láthatjuk a tetején. Kattintson ide, és nyissa meg a beállításokat. Először azt szeretném, ha nem szeretném megmutatni a címet, úgyhogy én elrejtem. Ki kell választanom a pozíciót a sablonon, ahol szeretném megjeleníteni ezt a modult. Ne feledje el a két módot, amelyekkel megtalálhatja a sablonon elérhető pozíciókat. A sablonomnak van egy pozíciója, amelyet kézzel lehet nevezni diavetítésnek, így ezt választom.

Most meg kell állítanom, hogy az Állapot megjelent legyen, különben a diavetítés nem jelenik meg. Ha az Opciók képernyőre lépek, és kiválasztom a Képek lehetőséget. Kiválaszthatom a megjelenő képeket. Az első képem, amit csak kiválasztok. Itt van egy mappa, amelyet másoltam a nevezett diavetítésen, és itt vannak a diavetítésem képei. Szóval kiválasztom az elsőt, és kattints a Beszúrás gombra. És ismételje meg az összes képet. Amikor hozzáadtam az összes képemet, még egy dologra van szükségem, ami azt jelenti, hogy elmondom a Joomla-nak, hogy mely oldalakat szeretném megjeleníteni.

Ehhez kattintson a Menü hozzárendelésre, és csak ezt akarom a kezdőlapomon. Tehát a kiválasztott oldalakon csak az Egyet választom. Mindegyiküket úgy választották ki, hogy kiválassza a Nincs lehetőséget, majd csak ellenőrizze a Home menüelemet. Nyomja meg a Mentés és bezárás gombot. Most, ha visszatérek a webhelyemre, visszatérek a kezdőlapra, láthatjuk, hogy megjelent a diavetítésem. Most már sikeresen újratelepítettünk minden hiányzó kiterjesztést a Joomla 3 weboldalunkra.

Mennyire volt hasznos ez a cikk számodra?

Kérlek küldj egy visszajelzést ami fontos számomra, hogy javíthassak ha nem megfelelő az információ. Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez is érdekelhet