LOADING...
Érzékeny Joomla 4 back-end
24 dec

A joomla 4 új funkciói

Nagyszerű hír a Joomla rajongók számára: a Joomla 4 alpha kiadása megjelent, és a stabil Joomla 4 hamarosan megjelenik. A Joomla 4 bemutatja mind a felhasználói élményt, mind a kódminőség javulását, például: a Framework 2.0, a Bootstrap 4 integráció, a minimálisan támogatott PHP verziót a PHP 7-hez, az új médiamenedzsert, a háttértámogatott felhasználói felület fejlesztését, a korábban elavult funkcionalitás megújulását!  nagy funkcionalitású fejlesztések korlátozottan visszafelé kompatibilitási szünetekkel.

 

A Joomla 4 – egy teljesen új verzió: a Joomla 4 core a modern technológiákkal épül fel, hogy erősebb és egyszerűen használható CMS platform legyen. Célja, hogy egyszerűsítse a frissítési folyamatot úgy, hogy egyetlen kattintással frissíti a magokat, minimális hátrányos kompatibilitási szünetet a bővítményekhez.  A Joomla 4 segíteni fog a fejlesztőknek, hogy több dolgot csináljanak.

8 legizgalmasabb Joomla 4 új funkciók:

 • Bootstrap 4 integráció
 • További barátságos Back-end UI
 • Kódolási javítások
 • Új front-end sablon és back-end sablon
 • Új média menedzser
 • Egyszerűsített telepítési folyamat
 • Gyorsabb oldal betöltési idő
 • Jellemzők a SEO javítására

1. Bootstrap 4 Integráció a Joomla 4-el

Mindannyian tudjuk, hogy a Bootstrap a legelterjedtebb HTML, CSS és JS keretrendszer a válaszolható, mobil-első projektek felépítésére a webeken.  A Bootstrap 4 a teljes projekt legfontosabb újratervezése, hogy még erősebbé tegye.

A Joomla 4 és későbbi verziói a legfrissebb Bootstrap verzióval naprakészek maradnak a konfliktusok és visszalépések kompatibilitásának megelőzése érdekében.

1. Bootstrap 4 Integráció a Joomla 4-el

 

2. Több barátságos Back-end UI

A Joomla 4 back-end UI számos fejlesztést tartalmaz, hogy barátságosabbá váljon a felhasználókkal és könnyebben használható.

Joomla 4 back-end

 

A hátsó navigáció az oldalsávon már összeomlik.  Amikor a felhasználók rákattintanak az 1 menüre, a fő ikonok összecsukódnak, hogy helyet biztosítsanak az almenüsor számára.

 

Új back-end navigációs rendszer a Joomla 4-en

A Joomla 4 back-end érzékelő is javult, gyorsabban működik és tisztábbnak tűnik.

Érzékeny Joomla 4 back-end

 

3. A kódolás javítása

MVC rétegjavítás

A Joomla 4 korlátozza a komponens feladatait.  Tehát egy összetevő arra kéri, hogy csak saját alapvető funkcióit hajtsák végre.  Minden más ki van húzva a rendszerbe.  Ez segít megnövelni a kiterjesztést a kódoláshoz.  A fejlesztők a “parancssori buszon” keresztül egyszerűsítik a funkciók bővítését, ahol egyetlen, még többfeladatos vezérlővel rendelkeznek.

Ortogonális komponens szerkezete

Az ortogonális rendszert követve kétféle összetevő található:

 • Függőleges: Weblinkek, kapcsolatok, felhasználók, tartalom, …
 • Vízszintes: verzió, fordítás, címkézés, megjegyzés …

Ez a megközelítés lehetővé teszi bármelyik összetevő számára, hogy kihasználja az olyan új képességeket, amelyeket a kiterjesztésekben használnak.

UI komponensek a modern technológiák használatával

Az új W3C szabvány szerint kialakított komponensek gyűjteménye: egyedi elemek.  Mindegyik összetevő egyszerű és optimalizált java-parancsfájlokat használ a tiszta és jól optimalizált HTML-jelöléshez, hogy többet nyújtson a fejlesztőknek.

4. Új front-end sablon és back-end sablon

A Joomla 4 bemutatott egy új front-end sablont: cassiopeia és 1 új back-end sablon: atum . Mindkét sablon integrálja a Bootstrap 4-et és reagál.

 

5. Új média menedzser

Az új média menedzser segít a felhasználóknak a médiafájljaik kezelésében.  Képesek a mappák rendszerezésére és a fájlok kezelésére.  A felhasználók is beállíthatják az egyes felhasználók szerepkörének engedélyeit.

Új média menedzser rendszer a Joomla 4-en

 

6. Egyszerű telepítési folyamat

A Joomla 4 telepítési folyamata egyszerűbb és könnyebben elérhető a felhasználó számára.  A mintaadatok és a többnyelvű telepítés megtalálható a “Telepítés testreszabása” lépésben.

A telepítési eljáráshoz több lehetőség is adható:

 • Bővítmények telepítésének lehetősége (minimális támogatott bővítmények esetén)
 • Felújítás mintaadatok telepítése
Az installation mappa eltávolítása
Demo tartalom telepítése
Nyelvek telepítése többnyelvű oldalakhoz
Demo adatok telepítése, nyelvek telepítése
Adatbázis beállítások.
Admin felhasználó adatainak megadása

 

 

Nyelv kiválasztása és weboldalunk nevének megadása.

 

7. Gyorsabb oldal betöltési idő

A Joomla 4 a kódolás minőségének javítására, a korszerű technológiák használatára, a korábban elavult funkcionalitások eltávolítására, az új újratervezett plugin rendszerre, a JFactory helyettesítő függőségi injekciós konténerekre, a Joomla keretrendszerre, amelyet több komponensben, a kódnevek megadásában és értékcsökkenésében használnak, sok.

8. A SEO javítása

A SEO mindig az egyik legfontosabb része a webfejlesztésnek, a korábbi Joomla verziók már számos funkciót támogattak, amelyek javítanák a SEO-t: A sémajelölés integrációja a legtöbb oldaltípusban, címsor szerkezetben, metaadat mezőkben, átirányítás … A Joomla 4-ben, azt jelzi, hogy a SEO funkciók már szerepelnek a tennivalók listáján, és remélhetőleg készen áll a stabil változatra.

Leave A Comment